Sunday, October 27, 2013

Wedding, Wedding and Engagement, June and August were their Big Day :)





Oryte Assalammualaikum guys...lama sangat x update dah blog ni.. sebab 2nd semester ni ad busy sikit..nk taw x bz ap? aaaaa, ini dye..sy uruskan perkahwinan kakak2 and majlis pertunangan kakak jgk..sy kn bongsu, so kne byk involve in these kind of event kan.. yg 1st kahwin hr tu, kakak Nur Ain, dye ni anak ke 2 bongsu, so dye atas sy je..xjauh beza, 3 taun je..seronok bila tgk hamba Allah SWT melangsungkan perkahwinan dorg.. so yg bongsu kena mahir ye! ahahah.. untuk persediaan masa hadapan la ni.. belajar menguruskan sebuah majlis perkahwinan, dari jemputannya, dari persediaan kewangannya, dari segi door gift smua..baju..mcm2 ag..xsenang nk buat persediaan.. apa yg sy dapat daripada majlis kakak2 sy ni, siapa2 yang nak kahwin, kena bersedia sekurang2nya SETAHUN lebih AWAL..sebab proses utk mbina sebuah masjid yang indah bukan satu proses mainan..sbb melibatkan dua hati yg dsatukan di dunia dan akhirat, inshaALLAH :) sebelum ni sy ad sorg je abg, yg sulung, tp skg sy ad byk abg ipar! yeayyy~ boleh buat team bola ni.. ahahha..street soccer pun jadik! jom tgk vid wed kakak!

Raikan Cinta June,2013
video
ok, kte masuk slot seterusnya! utk wedding kakak Nurulhudha lak..yg ni, sy dtugaskan dgn byk keja, but on d day, sy dtugaskn utk jadi MC majlis kakak ni..best sebab sy dapat rasa jadi pengacara majlis yg berbeza daripada majlis formal IPG sblm ni. :p 
eh eh, biasa, MC je tugas :p
 Ok yg ni, gambar family ktorg! yg pink colour ni pihak kami la, yg perempuan..then yg berbaju biru tu pihak pengantin lelaki! ok yg best nye, both family melanau! ok lg tips majlis pkahwinan, listing barang tu sangat2 penting. listing nama barang nk beli, brg dperlukan sblm, semasa and selepas wedding, list nama jemputan, list akaun, list tugas2, banyak lagi.. so, belajar la listing barang dari skrg eh! :)

video
My Big Family, August 2013 Eldest sister's wedding


ni pihak lelaki :)
ok selesai kakak Nurul, now tengok Eday kak Jasmina lak..hello Dr Jasmina! and Mr Kasman! ehem jap.. 2 orang ni sama2 kental jiwanya, cekal mindanya.. sehati sejiwa.. kakak yg ni, on her way to grab her Phd in England.. take care sister, we love you so much.. buat muka sedih sat T_T.ahahah.. artistic and intelligent sister..inspires me much! semoga selamat ke jinjang pelamin, barakallah, aamiin inshaALLAH..

and this is, my sister's Eday, August 2013 her birthday :)

Thursday, July 11, 2013

Tak sampai 5 minit

tak sampai 5 min pun nk marah, benci, dendam pada org lain.. tapi beribu minit pun, kita xkan lupa apa yang dh terjadi.. betul ke x? manusia mmg payah melupakan sst peristiwa dalam hidup dorg, nak nak ag yg btl2 menyakitkan hati and memberi kesan dalaman kpd ssorg tu.. cuma, Allah SWT dan Nabi SAW menyeru dan menggalakkan hambaNya yang bersaudara untuk bermaafan antara satu di antara yang lain supaya terhapuslah 5 min tu tadi :) tapi kan, knp ek..rasanya, bila kita jauhhhhhhh sikit je dr Allah, terus perasaan jahat smua dtg..xbleh ke xde, sbb, Allah dh mmg ciptakan ad yg miskin dan ad yg kaya, ada yg meminta maaf dan ada yang menerima maaf, ada yang membuat kesalahan dan ada yang meminta pengampunan.. so, kita ada akal fikiran yang Allah dah bagi kita gunakanlah dgn sebaik-baiknya ciptaan, ye dak?




so, sempena bulan Ramadhan yang mulia ini, jom sama-sama fikirkan, apa yang harus kita pertingkatkan dan ubah supaya Ramadhan ini jadi penuh makna dan terbaik dari tahun sebelumnya, sbb kita xtaw, Ramadhan ini adalah Ramadhan yang terakhir kalinya buat kita atau sebaliknya, wallahu'alam.. tak sampai 5 min pun utk kita berzikir d waktu lapang, for example, nga duduk2 tunggu lecturer masuk kelas, aaa, zikir, baca surah pndek atau sebut btl2 ikut dlm hati, "LAILAHAILLALLAH"..pun dh cukup untuk kita lakukan..ala, xsmpai 5 minit.. lagi satu, pasal solat, u guys rasa2kan, puasa tanpa menunaikan solat hukumnya apa? -jawab sendiri untuk mengingatkan sesama saudara ye- jadi, xsmpai 5 min pun nk solat..5min darab 5 kali sehari, baru 25 min.. main facebook berejam boleh pulak kann..jadi apalah salahnya, jadikan 1 jam untuk ibadat, yg selebihnya, baca la al-Quran




dan jugak, tunaikan solat2 sunat, sesungguhnya di bulan Ramadhan ni, pahalanya berganda-ganda...berbaloi-baloi.. jadi x rugilah kepada org yg berasa senang mengerjakan ibadah.. so, sampai di sini saja nukilah si kecik kepada sahabat2 sekalian.. selamat berpuasa dan selamat berbuka kawan-kawan :)

highest imagination to have a husband like this 




Saturday, May 11, 2013

Setelah sekian lama :)

Dah lama aku x guna selendang..kah3..tbe2 aku rsa nk pakai balik..jadi,utk buang tension aku ni tgk2 buku je jadahnye..mari cuba balik fashion zaman mensia marek ooo.hahaha..



Thursday, May 9, 2013

Exam week?! STUDY SMART OKAY!

muka bila cakap psl exam!!

Assalammualaikum wbt semuanya!!!! salam sejahtera~~ blooopppp2...meniarap dpn notebook ni, psg earphone and itunes sedia memainkan peranannya......................kebabooomm~ dengarlah! Radja-Cantik... pagi2 ni bangun awal subuh then mandi, cuci baju, jemur baju and masak nasi awal sebab nk buat nasi goreng yg perghhhhhhhhhhh~ hauade? ahhaha.. slurppp sipp sipp... mnum susu sedap.. :) nak sihat kena la breakfast.. budak berpenyakit mcm aku ni bahaya sikit.suka menyusahkan org time2 sengkek and bz mcm ni.. aku ni tension ke ap sebenarnye... miahhahahah~ tension tu mmg la..bosan tgk buku.. hey, cuba la buku ni bleh gerak2 mcm ipad ke, mcm zing zing klik klikk.. wahhhh gtuwww... senang ckt study... tp kn, cuba korg pejam mata kejap. feeelllll.. then... feeel lagi..imagine kan diri anda seorg pelajar study kt luar negara..kah3.. klau aku mmg smgt terus..tp bila bukak mata, wahhhh gtuwww kat luar kwsn liputan kot.ahahaha.. 


haaa, ini la impian aku dlu2, nak sgt study mcm ni..tp bila tiba saatnye..aku buat derk...aahhahaha.. tp ni versi dak arab...aku pn xde la cantik mcm ni..comel ckt je..ahahahha.. muntah gadong skg!!!!!!!!


ini la aku msa study kt library zaman rajin ni...aduii..hahahah.. mak ayah, aku ada impian nak jd sorg yg berjaya..aku akan balas jasa dan tebus sgla apa yg dh menyinggung perasaan mak ayah selama ni..kepada yg salu mcari kslhn aku dulu, suka gaduh dgn aku dulu, yg xpuas hati dgn aku.. terima kasih sgt sbb dh bg peneguhan positif pd aku utk smpai ke thp ni.. aku xde la pndai sgt mcm org lain.. aku biasa2 je.. *sebab aku malas sikit* ahahah.. kalau xde korg2 yg jeles bebes ni kan.. xde la aku bjaya smpai skg..blm bjaya sepenuhnya, *ada unsur riak dctu* ahaha.. do remember my words here SAYANG! aku akan bangkit utk buktikan aku bukan lawan korg..utk buktikan aku ni kecik pendek kontot segalanya utk korg pijak2 mcm org noob, utk buktikan aku lawan guna otak, bkn dgn pbuatan yg sia2 nk lwn balik, ohhhh sungguh buang masa~~~, utk buktikan aku pun boleh laaa..boleh blah dgn kjayaan ats usaha sendiri.. ingat.. jgn suka misjudged org..sbb nnt kena kt awak-awak dan awak tu, susah.. saya halalkan makian anda sekalian, dan saya dengan ikhlas memaafkan anda, sbb manusia ni baik sbnrnya.. tmasuk sy.. *masuk bakul angkat sndiri ke?* tapi dek kerana syaitan laknatullah ni, manusia btengkar sini sana.. nasib baik Allah swt, Rasulullah saw, family and awak tu byk bg sy erti kesabaran dan buat derk pd org2 yg mcm tu.. belajar utk sabar bkn mudah, tp bila dah melepasi saat tu anda akan rasa, WAHHHHHHHHHHHHHHH ALHAMDULILLAH.. (blah jgk korg) 


ahahaha.. tapi dulu la,, sekarang ni mcm dh lali, ang nk ckp pa ang cakap la, dh xksah.. kihkihkih.. walaupun impian nak jadi seorang guru BI yg bjaya atau jadi seorg peguam kt mahkamah syariah xlepas, Allah swt mjanjikan yg terbaik utk aku mnjadi seorg guru BM yang baik dan beribadat dgn ikhlas hati.... teacher la jgk tu.. aih, sapa ckp nnt posting terus ajar subjek major, mane ad.. ntah2 smpai skolah, skolah P3(pedalaman) dapat kekosongan subjek agama Islam ke, subjek bahasa Inggeris ke.. kna la ajar jgk.. sbb guru ni, multitasking punya org..sapa yg xthn sabar, yg xde jati diri, yg xde motivasi diri, yg cpt mengalah, yg cengeng, mmg xdpt jd teacher yg baik.. jd seorg guru bkn senang mcm zman dulu.. skg ICT makin maju, keadaan n tgkah laku bdak2 pn dh lain.. sebab,,,,, seorang guru ni : 



jadi cikgu ni, seorg yg bagi ilmu kpd org lain, so diri ni la jd model pada org lain.. xkira la spa2, MASYARAKAT yg pandang kita.. jadi, rentetan dpd ni, saya nak jadi anak yang solehah~~ : 


ini lah masanya utk aku :

ingat kenangan pahit and ingat jasa mak ayah. jom doakan mak ayah dulu sobs sobs.. *tisu pleassseee* 


lepas tu..kita doalah semoga dipermudahkan ketika nk blajar ni... bismillahirrahmanirrahim.. :



aamiin ya Rabbal a'lamin.. ingatla kawan2 kat luar sana..bahawa :


ASSALAMMUALAIKUM! 



















Monday, May 6, 2013

Hmm, wanita digalak bersenam???!



Udah sapa juak madah kamek tok sik bersukan? aihhhh, nanggg antapppss mulut ktk ya kohhh.. (bunyi mcm ada la org nganok) aihhh kauuu datinn, sik boleh samya..harusss kita husnudzon.. no no no.. shuh3 setan merasuk dirik prejudis tek nak ohh.. haa, ni tips2 bagi uolss yg nk body yg sehat cun melecun mcm cempedak.. HAHAHA! opsss, kmk tok pun apa kurg nya cekeding kedak cicak anyut d sungei rejang.. KAHKAHKAH! kome, mari le kita sama2 menyihatkan diri yg xbpe nk sihat tu sbb nye, instagram haaa, mlayang nyawa kalau x update? x gtu? ahahah.. twitter la, blogging la, kokgo-ing la, aihhh? dari sine oleh kokgo? ahahha.. keek la, hashtag boh kata gik.. nanggg melobo2 nak oo.. ahahha..kmk pun buat benda yg sama *aishh, sik bait eh nunding jarik, tok 4 jarik agik nunding kedirik* ahahah.. jersey itewwwwwwwwwwwww memang menyerlah sekalssss d ctuwwww. miaoo~

Wanita yang cemerlang bukan saja dinilai pada kemampuannya menguruskan keluarga dan karier, tapi merangkumi aspek kesihatan fizikal serta mentalnya.
Lazimnya, wanita lebih mengutamakan perkara lain berbanding dirinya dan kepentingan dirinya selalu dijadikan perkara terakhir. 
Menerusi penganjuran Maraton Wanita Malaysia Nestle Fitnesse 2013, yang berlangsung semalam, wanita digesa menitikberatkan kesihatan dan keperluan mentalnya terlebih dulu bagi memastikan keseimbangan dalam menjalankan rutin harian. 

Pengurus Perniagaan Negara, Nestle Breakfast Cereal Malaysia, Nirmalah Thurai berkata, wanita zaman ini bukan saja perlu tampak menarik secara luarannya, tapi mesti disusuli dengan keadaan kesihatan yang baik.

“Ramai wanita tidak gemar bersenam atau ke gimnasium kerana dilihat sukar, tapi mereka perlu mencari alternatif lain agar diri sentiasa dalam keadaan yang baik.

“Berlari adalah antara alternatif terbaik, di mana ia tidak memerlukan masa yang lama atau menggunakan peralatan senaman yang meru­mitkan. 

“Jika bimbang berlari sendirian, ajak rakan atau ahli keluarga untuk turut sama mengeluarkan peluh. Selain menyihatkan badan, ia turut merapatkan hubungan sesama sendiri,” katanya. 

Justeru, pembabitan wanita dalam maraton amat digalakkan kerana ia dapat mengukur tahap kecergasan seseorang. 

“Daripada maklum balas yang kami lakukan terhadap wanita aktif, ada segelintir yang enggan menyertai maraton kerana malu, segan atau tidak yakin pada diri terutama apabila perlu berlari bersama lelaki. 

“Lalu acara maraton wanita ini antara cara untuk mereka menyertai pertandingan yang memberi peluang untuk melakukan apa yang diingini dan berasa bangga dengannya. 

“Tiada istilah malu atau segan kerana semua yang menyertai acara ini adalah kalangan ­wanita yang saling memahami dan sedia berkongsi pengalaman,” katanya.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/04/07

10 Makanan terbaik Rasulullah SAW :)


Bagi Pengarah Pemasaran ZM Network Centre, Hafizah Abdul Latiff, idea menghasilkan produk berasaskan pemakanan Nabi Muhammad SAW, SihatSunnah tercetus selepas menyedari untuk sihat, cergas dan cantik, kita perlu kembali kepada ajaran Islam dengan memberi penekanan kepada makanan berlandaskan sunah.
Dengan memberi contoh delima, buah ini kini dijadikan produk makanan kesihatan yang sangat terkenal disebabkan khasiatnya, begitu juga habbatus sauda atau lebih dikenali sebagai jintan hitam yang dijadikan campuran dalam makanan kesihatan di Barat. 
Di Malaysia walaupun semakin ramai mengetahui kebaikannya, namun ia tidak menyeluruh kerana hanya segelintir saja mengamalkannya. 

“Dengan menukar gaya hidup kepada pengambilan makanan berasaskan sunah, secara tidak langsung orang ramai beralih kepada diet Rasulullah yang terbukti berkesan untuk semua golongan,” katanya.

SihatSunnah mengandungi 10 makanan terbaik Rasulullah seperti air zam zam, habbatus sauda, kurma, kismis, delima, safron, minyak biji anggur, goji, zaitun dan madu yang terbukti baik untuk kesihatan.

Semua bahan ini diakui penasihat produk yang juga Pakar Perunding Perubatan Kesihatan Awam, Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan Universiti Putra Malaysia (UPM), Prof Dr Latiffah Abdul Latiff yang menjalankan kajian mengenai khasiat habbatus sauda sejak 10 tahun lalu serta mendapat nasihat daripada Juruterapi Teraputik dan Senaman Kementerian Kesihatan Malaysia, Mohd Redza Abd Rahman dari segi kandungan serta cara pembuatannya. 

“Dengan adanya dua pakar dan penasihat yang arif, sudah semestinya produk ini menjadi lebih baik dan tepat terutama dari segi bahan serta sukatan digunakan,” katanya. 

Selain makanan tambahan yang dibuat dalam bentuk cecair, ZM Network turut melancarkan jus buah-buahan berasaskan habbatus sauda dan air zam zam, kopi dan produk kecantikan menggunakan delima. 

“Semua orang biasa mendengar kebaikan habbatus sauda dan ingin mendapatkannya, namun ada mengakui tidak mengamalkannya disebabkan bau dan rasa yang kurang enak. Dengan menyediakan makanan sunah campuran daripada bahan utama dan disediakan dalam bentuk cecair, ia memudahkan orang ramai mengamalkannya,” katanya. 

Bagi mereka yang ingin mengetahui lebih lanjut mengenai makanan sunah boleh melayari laman sesawang www.sihatsunnah.com atau www.facebook/SihatSunnah.
Artikel ini disiarkan pada : 2013/04/01

Dear papa's and nurulhudha my eldest sister's bday!!

Selamat hari jadi papa and kak nurul.. Sambut bday nya duak tok d sugarbun sarikei nangggg nyamsss.. Boh jeles.. Bday papa taun tok knk time org pru.. Cute.. Anyway, semoga dpanjangkan umur dan dmurahkan rezeki hendak-Nya

Elakkan Berkelahi? Tips yang baik ni.. :D


Kenapa perlu lama muka berkerut, memendam marah tanpa mencari penyelesaian? Bagai kata orang tua, jangan ikut kata hati ketika penuh dengan amarah kerana bimbang akan menyesal kemudian hari. MURSHID EUNOS cuba membantu anda dalam mengenali situasi ketika 'berperang'.
Bermasam muka, merajuk dan akhirnya membawa kepada perkelahian sebelum sesuatu masalah itu berjaya diselesaikan adalah satu proses normal dalam sesebuah hubungan. Bukan saja pada pasangan bercinta, tapi perselisihan faham adalah tindakan kebiasaan untuk rutin manusia. 
Bagaimanapun ada cara dan gaya yang lebih tepat dalam mengendalikan situasi perselisihan pendapat ataupun salah faham. Jangan hanya ikut rasa hati dan jiwa memberontak ketika itu, nanti akhirnya nanti menangis menyesali perbuatan sendiri. 

Jika dilihat pada perspektif lebih luas, perselisihan faham dan salah sangka adalah perkara normal dalam sesebuah percintaan khususnya golongan muda yang penuh sifat teruja untuk bercinta.

Dek kerana terlalu sayang dan yakin, ia membuka lebih ruang untuk kita rasa bimbang dan ragu-ragu kepada pasangan sedangkan tiada apa perlu dirisaukan. Itu senario biasa yang berlaku kepada pasangan anak muda yang bercinta.

Namun tidak boleh dinafikan yang bergaduh dalam hubungan adalah terapi terbaik untuk mencari titik persefahaman dan ruang mengenali pasangan dengan lebih baik. Itulah realiti yang akan dilihat sama ada sifat sebenar dan ciri-ciri baik dalam diri pasangan kita. 

Kesimpulannya, apabila bergaduh dan melalui proses menyelesaikan masalah itu, kita mampu melihat kepimpinan dan kematangan dalam diri orang yang disayangi itu sama ada dia benar-benar sesuai atau hanya sementara yang singgah dalam hati kita. 

Namun GEN.Y meneliti beberapa bahan bacaan dan merujuk pada luahan hati beberapa remaja menerusi laman sosial dan blog, lebih 80% pergaduhan yang timbul adalah berpunca daripada perkara remeh yang tidak sepatutnya berlaku. 

Bagaimanapun kerana ikutkan rasa marah dan geram ketika itu, perasaan itu berlarutan hingga menyebabkan perpisahan atau lebih kronik daripada apa yang difikirkan. Itulah dikatakan anak muda yang tidak matang dalam membuat keputusan.

Malah cara menyelesaikan masalah dan proses menjelaskan menjernihkan semula keadaan terlalu longgar untuk pasangan muda kerana masing-masing tidak mampu mengawal perasaan. 

Justeru GEN.Y ingin berkongsi beberapa perkara yang perlu diketahui oleh anda bagi memastikan setiap masalah yang timbul mampu diselesaikan dengan baik.

Ingat, setiap kali timbul perselisihan faham atau salah seorang daripada anda meninggikan suara mempersoalkan sesuatu perkara, jangan pula kita beradu vokal dengannya. Sama naik tinggikan suara hingga hilang rasa hormat antara satu sama lain.

Bercinta adalah proses menerima seadanya kelebihan dan kelemahan pasangan. Justeru mengapa kita tidak mampu menerima kekurangannya yang dengan tiba-tiba meninggikan suara mempersoalkan sesuatu walaupun kita tahu salah itu bukan datang daripada kita. 

Semat dalam fikiran merendahkan nada suara dan bercakap dengan tenang dan tidak menengking amatlah penting apabila membincangkan sesuatu konflik. Suasana tenang membolehkan anda dan pasangan mendengar dengan lebih baik apa yang diperkatakan terhadap satu sama lain. Konflik dapat diselesaikan dengan lebih cepat dan tidak merebak dengan lebih teruk dan merosakkan.

Beralah tidak bermaksud kita kalah sebaliknya ia mencerminkan sikap matang dan profesional kita dalam menangani sesuatu masalah. Biarkan dia melepaskan rasa marahnya terlebih dulu dan kita hanya mendengar dengan tidak meninggikan suara.

Kedua, perlu diingat, dengarlah dengan teliti mengenai apa yang diluahkannya. Walaupun susah nak dibuat, namun anda perlu cuba menjadi seorang pendengar yang baik dan teliti. 

Si dia sedang cuba untuk mencari jalan penyelesaian untuk menyelesaikan masalah yang dihadapi tapi disebabkan anda tak ambil perhatian, tak dengar dengan baik dan teliti, bukan saja membuatkan cadangan dia anda tak diambil kira, malah anda pula mungkin akan memberi jalan penyelesaian yang merapu serta merumitkan keadaan yang sedia keruh.

Ketiga, jangan timbulkan isu-isu remeh. Bila tengah bergaduh, jangan timbulkan perkara-perkara kecil yang langsung tak membantu selesaikan masalah. Tak perlulah diungkit perkara-perkara itu dan sila fikir sebelum timbulkan benda-benda kecil macam ini sebab ia takkan membantu malah ia akan menyemarakkan lagi api kemarahan dan memburukkan lagi keadaan.

Keempat, jangan bersyarah terlalu panjang. Bila anda mula bersyarah dengan panjang lebar kepada seseorang itu mengenai kesalahannya, ini boleh mencetuskan perasaan yang amat tidak selesa dalam dirinya.

Perasaan memberontak dan tidak puas hati terhadap anda boleh wujud hasil dari sikap berkenaan. Oleh itu, adalah lebih baik anda bercakap mengenai bagaimana cara untuk membetulkan kesilapan yang berlaku supaya anda dapat menyelesaikan masalah yang timbul dan juga supaya perkara itu tidak berulang lagi di masa hadapan.

Terakhir sekali, mungkin paling penting, janganlah membalas dendam. Selalunya, bila hati seseorang itu benar-benar disakiti oleh pasangannya, dia juga akan bertindak balas untuk menyakiti hati pasangannya semula.

Anda dinasihatkan agar tidak bertindak begitu. Bila anda salahkan pasangan anda mengenai sesuatu perkara dan cuba buat dia rasa bersalah, anda mengatakan bahawa anda betul dan dia salah, hukuman telah dijatuhkan, susah nak selesaikan pergaduhan anda!
Artikel ini disiarkan pada : 2013/05/02http://www.hmetro.com.my/articles/Elakkanberkelahi/Article

datang balik minah ni...~


Hye assalammualaikum! Sya a.k.a Babystorm is back to her pet. kah3.. mind to read if sudi la. xpaksa pon.. xde xde.. haaa.. dengan pembukaan melebarkan sayap mcm atas niii.. zasasssssssssssssssssssssssssss! gedeganggg. sayap skirt dluaskan wilayah seluas-luasnya.. ya Allah dh lama btl x update.. doodle ckt.. ^__^v sorry la, babystorm bz xsempat nak update..al-maklumlah tgh hot skg ni *hot la sgt* hot amende nye..skg nga bz nk study week... exam is around the corner bebeh.. adoii..sem ni killer subject kot..ya ALLAH permudahkan la segala urusan ku dunia dan akhirat.. aamiin.. 

weh apesal aku xtaw ape psl perkembangan dunia malaysia ni..pru13 pun xtaw.aaha..hello, babystorm taw la..cuma, xnk la ade yg gaduh sbb benda ni je.. Allah itu cintakan kedamaian dan Rasulullah saw dh mengingatkan kita jaga tali persaudaraan kan.. sungguhpun begitu, kita doakan yg terbaik, buang yg x elok, kita amal yg baik utk agama dan diri kita sendiri.. selebihnye xnk komen, sbb kecik lagi baru 21 tahun uolsss! 

ni baru je sepppp masak bubuq naaa..korg nak ke? eh xde maknenyee.. korg harus belanja babystorm makan takoyaki dulu! baru boleh rasa masakan babystorm! GAGAGAG~ pfft.. apa lagi harus aku buat ini yah? *lalu tah tek, keluar la bahasa endon aku tek nk* nang apalah.. walaupun kmk tek sik sepemos amos, rihanna ka, kareena kapoor ka, juhi chawla ka.. eiih, babystorm tetap comel ok, silakan muntah knek tok.. ada dustbin penuh sampah berlendir gadong dalam ya.. AHHAHA.. silakan.. 


lalu ktk tek muntah gadongg ooo... kmk pun nengok ktk cmtok nk? ahahhaa.. eeewww cerrrr nak awk ya.. eh cerr na juak cta hal muntah gadong.. sikda benda lain k cerita kohh.. bah, mupokkk lok kmk si kecik tok.. ada urg angol baca tok nak.. sambi nya tek ngumpets.. ya ku malas.. ahahah. aihhh kau tok, sik boleh samya kohhh, harus kita husnudzon (prasangka baik).. oklah.. gtg, ada gik muka babystorm muncul kaktok.. eboh ktk nangis agik.ahahaah daaaaaaa, assalam ;)


Monday, January 14, 2013

i love pink, books and papers!


Hye assalammualaikum...

hari ni guna baju kurung cotton favourite hadiah hari jadi beserta tudung pink favourite eh.. Isnin, 14 January 2013..kelas mcm biasa je..tp agak penat..ahaha..tp masalah nye, hari ni 2 kali lunch..huhuh..memang gemsss la kalau gini...=_=" takpe2.itu la kita nak sebenarnya..kau jgn la jgn aku ni obessssss lakkk.. sighh.. aku kecik lagi..silap2 bleh melayang ni kena angen.. kah3.. hari start research on some books utk assignment ELM3101 =_=" grr grr.. dapat soalan mcm senang..tp nk kaitkan dengan sosial and moral tu dh mcm >_< dh sbb susah nk guna under theory yang byk2.. hohoh.. blogging masa kelas mmg xsesuai dan tolong jangan busy body! shuh2.ahhaah.. skati la nk blogging bila2 pun..janji keja aku siap eh..you jgn nk ckp bukan2 lak..aku x nampak tp Tuhan nampak! haaa.. bahaye2.. kih3..dhla aku buang tebiat hari ni begambar sakan dalam kelas..

 hehehe! yang sebelah ni kawan dari sekolah menengah dah..sama kelas sama IPG ;) nama dia Elizabeth, Iban, 21 :) selamat berbahagia xlamak gik sayang ^_^
sorry saya buat muka duckface aneh! jgn nk kutuk2 la kt situ! ahahahah ! 

Nama saya Syamsidar ye!

tolong ckit..posing kt pintu..apedaaa..handbag lagi besar dpd badan..ahahaha ! 

cari buku kat library... =_=" blurrrr

translating =_="

ape la kejadah nya tgk atas. KAH3! 

aku serious ni~ jgn ambek2 gmbr laaaaaa.. 

baca buku sambil senyum, terbaik! tanda orang sedang menipu sbb posing je lebihhhh~

ehem2..serious betol dah sampai juling >_<

research tahap paling malas dh ni =_=" tolonggg tolonggg

penat bawak dictionary lepas ni =_=

menulis dan menulis lagi :)

Thursday, January 10, 2013

Wedding Eja dah mcm tempat reunion! thanks eja jemput kmkorg! ^_^

Assalammualaikum..ok, blog ini fully bahasa Melayu Sarawak ok..berusahalah utk translate :) ngeee..

Eja, selamat pengantin baru..lamak dh sbnrnya..ahahah..kmk yang lambat upload and update blog tok..apa2 pun..bff SKAMIS, tunggu nikah sapa gik lepas tok kita gathering gik ok..pada yang IPG's kita lepaking masa PBS jak..boh sedih2..yang jauh2 ya..kmk ingat ktkorg selalu..xmek lupak..eja, cepat2 dapat baby..xsabar tok mok pegang anak buah baru! wahhh... ^_^ wani..xlamak gik meletop bom ktk ya..harap2 sihat selalu hendakNya..due date padah..senang kmk ke SPETAR bawak buah ok! ahahah..suap2 buah anggur LIKE A BOSS..ahahah..xsbr eh..kmk gik lamak..tolong jangan tanyak..AHAHA!