Sunday, October 27, 2013

Wedding, Wedding and Engagement, June and August were their Big Day :)





Oryte Assalammualaikum guys...lama sangat x update dah blog ni.. sebab 2nd semester ni ad busy sikit..nk taw x bz ap? aaaaa, ini dye..sy uruskan perkahwinan kakak2 and majlis pertunangan kakak jgk..sy kn bongsu, so kne byk involve in these kind of event kan.. yg 1st kahwin hr tu, kakak Nur Ain, dye ni anak ke 2 bongsu, so dye atas sy je..xjauh beza, 3 taun je..seronok bila tgk hamba Allah SWT melangsungkan perkahwinan dorg.. so yg bongsu kena mahir ye! ahahah.. untuk persediaan masa hadapan la ni.. belajar menguruskan sebuah majlis perkahwinan, dari jemputannya, dari persediaan kewangannya, dari segi door gift smua..baju..mcm2 ag..xsenang nk buat persediaan.. apa yg sy dapat daripada majlis kakak2 sy ni, siapa2 yang nak kahwin, kena bersedia sekurang2nya SETAHUN lebih AWAL..sebab proses utk mbina sebuah masjid yang indah bukan satu proses mainan..sbb melibatkan dua hati yg dsatukan di dunia dan akhirat, inshaALLAH :) sebelum ni sy ad sorg je abg, yg sulung, tp skg sy ad byk abg ipar! yeayyy~ boleh buat team bola ni.. ahahha..street soccer pun jadik! jom tgk vid wed kakak!

Raikan Cinta June,2013
video
ok, kte masuk slot seterusnya! utk wedding kakak Nurulhudha lak..yg ni, sy dtugaskan dgn byk keja, but on d day, sy dtugaskn utk jadi MC majlis kakak ni..best sebab sy dapat rasa jadi pengacara majlis yg berbeza daripada majlis formal IPG sblm ni. :p 
eh eh, biasa, MC je tugas :p
 Ok yg ni, gambar family ktorg! yg pink colour ni pihak kami la, yg perempuan..then yg berbaju biru tu pihak pengantin lelaki! ok yg best nye, both family melanau! ok lg tips majlis pkahwinan, listing barang tu sangat2 penting. listing nama barang nk beli, brg dperlukan sblm, semasa and selepas wedding, list nama jemputan, list akaun, list tugas2, banyak lagi.. so, belajar la listing barang dari skrg eh! :)

video
My Big Family, August 2013 Eldest sister's wedding


ni pihak lelaki :)
ok selesai kakak Nurul, now tengok Eday kak Jasmina lak..hello Dr Jasmina! and Mr Kasman! ehem jap.. 2 orang ni sama2 kental jiwanya, cekal mindanya.. sehati sejiwa.. kakak yg ni, on her way to grab her Phd in England.. take care sister, we love you so much.. buat muka sedih sat T_T.ahahah.. artistic and intelligent sister..inspires me much! semoga selamat ke jinjang pelamin, barakallah, aamiin inshaALLAH..

and this is, my sister's Eday, August 2013 her birthday :)

No comments: